Sådan får du den bedste start med din nye hundehvalp

Det er en kæmpe gave at få en hundehvalp. Hele opløbet inden I bestemmer jer, hvor der bruges timevis med at finde den helt rette guldklump på nettet, til I endelig beslutter jer, og tager ud på en eller anden gård tværs gennem landet, for endelig at møde familiens nye medlem. Det er en helt speciel følelse, men kan også være meget overvældende. Især hvis I aldrig har haft en hund før. I får her nogle gode råd med på vejen til, hvordan i får den bedste start med den lille ny.

Træn simple kommandoer

Selvom de små englebasser i starten er så søde, og man ikke føler, at de kan gøre noget galt, er det uhyre vigtigt i en tidlig alder at opdrage dem. Dette gøres bedst med hundegodbidder, så hvalpen forstår, hvornår den har gjort noget rigtigt, og derfor får en belønning for det. Træn gerne de simple kommandoer som ”sit”, ”dæk” og ”bliv” først, da dette er essentielle kommandoer, som vil blive godt brugt i fremtiden. Er hvalpen et naturtalent, da begynd at øve med mere udfordrende kommandoer som ”rul” eller ”spil død”. Det er utrolig god kvalitetstid med hvalpen at øve dette, og den vil hurtigt få et tættere bånd til dig.

Kom ud og socialisér hvalpen

Udover de kommandoer, som der trænes i hjemmet, slipper langt de færreste fra, at hvalpen også skal ud i den virkelige verden, og derfor ud blandt andre. I starten, når hvalpen ikke er så gammel, er det vigtigt, at I ikke går for lange gåture med den, da dens knogler ikke er fuldt udviklede. Derfor er det dog stadig vigtigt, allerede i en tidlig alder at træne gåture i snor, og derfor bare tage nogle små ture med den. På den måde lære den både at gå i snor, men socialiserer også med andre.