Overvejer du en kuglevest til dit barn? Læs om fordelene her

Måske har du et barn, der er på autisme spektrummet eller også tænker du bare, at det kan være en god idé for dit barn at mærke kroppen på denne måde. Det kan jo bare være, at du oplever, at dit barn sommetider går igennem oplevelser, hvor der er en kropslig uro indeni, og her har du måske læst godt om kuglevest ligesom en kugledyne også sommetider er en god idé. I denne artikel kommer vi nærmere ind på fordelene ved en kuglevest.

En kuglevest kan afhjælpe flere problematikker

Hvis du overvejer, om det kan være en god idé med en kuglevest til dit barn, så er det nok en god idé at springe ud i det. En kuglevest kan nemlig hjælpe med utryghed, angst, reducere uro, hjælpe med koncentration og reducere hyperaktivitet. Du oplever måske nogle gange, at dit barn har brug for nogle redskaber, men det er svært i sådan en situation. Her kan en kuglevesten afhjælpe.

Du vil måske kunne opleve, at vesten hjælper med mere ro og velvære til dit barn, og hermed vil barnet selv være i bedre stand til at klare opgaver, hvor du ikke behøver at være indover, fordi barnet selv kan falde til ro.

Anvendelse af vesten

Vesten bør kun anvendes i kortere perioder af gangen, sådan du opretholder effekten. I starten anbefales det faktisk kun, at den bliver anvendt 5-10 minutter. Dernæst på omkring 15-30 minutter. Vesten har lommer på skuldrene, hvor der er vægt, og det giver et tryk på skuldrene.

Måske du selv er meget i tvivl, om det overhovedet er nødvendigt for dit barn, men hvis du har en tanke om, at det kan være en hjælp, så er det et forsøg værd. Det virker på sanserne, og derfor kan det skabe mere ro for barnet.