Når søvnen bliver afbrudt af halsbrand

Der er rigtig mange af os, der gennemlever en meget travl hverdag, og derfor er det vigtigt, at vi får den gode søvn, der sørger for, at vi er i stand til at yde motiveret og effektivt den efterfølgende dag. Det er både noget, som der gælder blandt voksne og blandt børn, idet der er behov for alle, førend familielivet kan gå sin vante gang.

At sove godt kan dog blive væsentligt spoleret, hvis man oplever gener i halsen. Det kan for eksempel være en slem halsbrand eller irriterende sure opstød, der holder en vågen og børnene urolige.

De lette metoder til lindring

Hvis det er noget, som du kender til, så bør du først og fremmest forsøge dig frem med husmorrådene.

Det vil sige, at du skal undgå at spise stærkt, krydret og særligt syrligt mad, lige inden du skal i seng. Det betyder, at du skal droppe den friske appelsin, det kolde glas cola eller det syrlige slik. I stedet skal du holde dig til de mere neutrale snacks og fødevarer.

Forsøg dig også gerne med en højere pude eller måske to puder ovenpå hinanden, så du kommer til at ligge højere med dit hoved.

Derfor får du halsbrand eller sure opstød

Er det ikke nok, findes der heldigvis nogle forskellige ikke-receptpligtige medikamenter, der måske kan give dig den lindring, du søger, så du kan komme godt og roligt gennem natten. Det kan for eksempel være tyggetabletter, naturlægemidler eller gel.

Der er mange gode alternativer, idet både halsbrand og sure opstød er noget, der rammer rigtig mange hver dag. Ofte skyldes det, at der kommer mavesyre op i spiserøret, og især blandt gravide kan det være til stor gene. Dog kan visse typer af tabletter samt overvægt også give halsbrand og sure opstød, og det samme skyldes mere kraftige mad- og drikkevarer.