Føler du dig også træt?

Især i vinterhalvåret går mange af os og føler os trætte. Når vi kommer over nytår, kan den være helt gal, især ved tanken om at foråret stadig er flere måneder væk. En del af trætheden skyldes, at vi får mindre dagslys. Dagslys har en positiv effekt på humøret og vores energiniveau. Men indtil solen vender tilbage er her nogle tips til at få mere energi kosttilskud, god søvn og sund kost.

Brug naturen

Som nævnt er solen vigtig for vores velbefindende, så på de vinterdage, hvor himlen er blå og solen fremme, er det bare med at finde det varme tøj frem og komme ud at gå en tur. Sådan slår du desuden flere fluer med et smæk, idet du både for lys, frisk luft og motion. En anden måde, hvorpå naturen kan hjælpe dig af med din vintertræthed, er via diverse virksomme plantestoffer. Mange føler således at få mere energi ved at bruge kosttilskud. For eksempel kan ginseng give dig et tiltrængt boost. Og glem ikke at koffein er et naturligt forekommende stof, der findes i både te, kaffe og guarana. Sørg desuden for at spise varieret og få nok vitaminer, gennem maden eventuelt kombineret med en multivitamin.

Glem ikke at få nok søvn

I mange år har der været mest fokus på kost og motion, når det kom til folks sundhed. Og det er da også vigtigt, at du får dig rørt jævnligt og spiser sundt og varieret. Men på det seneste har søvnen fået mere fokus. En god ting ved den mørke tid er, at mørket gør det nemmere at falde i søvn og sove længere. Nogle plantestoffer kan bruges, ikke til at få mere energi; kosttilskud kan også hjælpe dig til at slappe af og få en roligere søvn. For eksempel er baldrian og humle en velkendt kombination, som mennesket har brugt i århundreder.