Hvad er prisen for en begravelse?

Pris for en begravelse

Det er de færreste, der er i tvivl om, at det koster penge at afholde en begravelse. Det er dog langt fra alle, der er klar over, hvad det egentlig koster. Derfor er der også mange, der bliver en kende overraskede, når de får regningen fra deres bedemand.

Hvis du ønsker at undgå at stå i en sådan situation, er det naturligvis en god idé at undersøge, hvad det koster på forhånd. Her er det dog vigtigt at nævne, at der er stor forskel på, hvad en begravelse koster, hvorfor der ikke kan gives et konkret svar på det.

Det koster en begravelse

Ifølge Landsforeningen Liv&Død har en begravelse i gennemsnit en pris på mellem 15.000 kr. og 20.000 kr. Det er dog ikke alle pengene, der går til bedemanden. Ifølge Begravelse Danmark er det derimod kun mellem 12.000 kr. og 15.000 kr., der går til bedemanden.

Til trods for, at disse priser kan bruges til at få en idé om prisniveauet, er de ikke altid retvisende. Det skyldes, at det er noget, der varierer meget. Ligeledes er der også stor forskel på, hvad folk kræver af en begravelse, hvilket selvfølgelig har indflydelse på prisen.

Vigtigt at indhente flere tilbud

Hvis du har intentioner om at hyre en bedemand, er det vigtigt, at du sørger for at få flere tilbud. Som angivet herover, er der nemlig stor forskel på, hvor godt de tager sig betalt. Derfor er det en fordel at have flere tilbud, man kan sammenligne med hinanden.

Der er ikke et specifikt antal tilbud, der absolut skal indhentes, hvorfor det er op til dig selv at vurdere, hvad du mener, der er det rette antal. En god idé er dog at holde sig til mellem tre og fem, da det ellers kan blive for uoverskueligt at lave en brugbar sammenligning.

Vælg ikke blot ud fra pris

Når du skal hyre en bedemand, er der mange ting, der bør være i fokus. Det betyder, at det ikke er nok at vælge bedemand ud fra pris. Hvis du gør det, er der ganske enkelt en risiko for, at du vælger forkert.

Har du f.eks. hørt godt om bedemand MinAfsked i Aalborg, er det oplagt at se nærmere på mulighederne hos dem, fremfor blot at gå på jagt efter den billigste bedemand. Da det er det sidste farvel, der er tale om, skal der naturligvis ikke være mangel på noget.